Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.03.2015 22:56 - Покана за всички
Автор: zdimek75 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2039 Коментари: 0 Гласове:
0



image

     
Ако човек има възможности, колко гости би поканил на своята сватба?
       Чували ли сте за сватба, на която да са поканени всички, всички хора, родили се, живели и умрели, или още живеещи на тази планета?
        Има една такава сватба, ще се случи толкова сигурно, колкото са сигурни изгрева и залеза на слънцето. Описана е в Матей 25 глава, стиховете от 1 до 13. Особено значение за днес има този разказ, защото касае нашето време и по точно християните в църквата, не хората които живеят както си искат, но тези, които живеят и следват по стъпките Христос. Вижте по колко неща си приличат девиците в притчата:
         Всички са посочени като девици - от Библията знаем, че това е равносилно на християни (дори църкви), чиято изповед на вяра като доктрина е правилна - значи няма грешка тук.
         Всички имат светилници и съдове за масло - правилно са подготвени с подходящия инструментариум за събитието - и тук няма грешка.
         Всички чакат младоженеца и задрямват - тук правилно са излезли и чакат, бъркат всички като задрямват - няма разлика между едните и другите.
         Всички чуват вика - "ето младоженецът!" Събуждат се, стресват се и излизат да го посрещнат.
         Но ето разликата се появява - 5 са разумни, 5 - неразумни. Как да разбираме това? Tози цитат ни насочва към отговора:

               "На 20-ти ноември ми беше показан Божият народ и го видях мощно пресят. Видях някои със силна вяра и агонизиращ плач, умоляващи Бог. Чертите им бяха бледи и белязани с дълбоко безпокойство, което изразяваше вътрешната им борба. Имаше твърдост и голяма настойчивост, изявени в чертите им, докато големи капки пот избиваха върху челата им и падаха. От време на време лицата им просветваха с белезите на Божието одобрение и отново същият сериозен, усърден, угрижен изглед се стоварваше върху тях.
          Зли ангели се тълпяха около тях, притискайки тъмнината си върху тях, за да скрият Исус от погледа им, така че очите им да бъдат привлечени към тъмнината, която ги заобикаляше и да проявят недоверие към Бог, а след това и недоволство. Единствената им сигурност беше в поддържане на очите им насочени нагоре. Ангели отговаряха за Божия народ и когато отровната атмосфера от тези зли ангели беше притискана около тези безпокоящи се хора, ангелите, които отговаряха за тях, постоянно махаха с крила над тях, за да разпръснат плътната тъмнина, която ги обкръжаваше.
         
Видях, че някои не участват в това дело на агонизиране и умоляване. Те изглеждаха безразлични и безгрижни. Не се съпротивляваха на тъмнината около себе си и тя ги заключи като плътен облак. Божиите ангели ги оставиха и се притекоха на помощ на онези, които бяха ревностни и се молеха. Видях Божиите ангели да бързат да подпомогнат всеки, който се бори с цялата си енергия да се съпротиви на онези зли ангели и се опитва да си помогне като призовава Бог с постоянство. 
          Но ангелите оставиха онези, които не полагаха усилия да помогнат на себе си и ги изгубиха от поглед."
                                  Е.Г.Уайт "Ревю§Херълд" 31.12.1957г.
       Тук ясно ни се посочва колко е важно да осъзнаваме
важността на това дело, да не бъдем небрежни и безразлични, но усърдно да се трудим и борим за спасението на тези около нас. Да вършим всичко качествено, като за Бог и със цяло сърце, да се смиряваме постоянно.
          Нека Бог ни дава мъдрост да сме преброени сред мъдрите.
 




 






Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zdimek75
Категория: Новини
Прочетен: 198393
Постинги: 69
Коментари: 11
Гласове: 87
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031